HealingHe-Art

Helend kindcoach

Kinderen van nu zijn bijzonder. Zij nemen intens waar en staan open voor alle indrukken die op hen af komen. Hierdoor zijn zij gevoelig voor dagelijkse prikkels om zich heen.

Bewust, maar ook onbewust, beleven zij de wereld om zich heen intens. In de huidige tijd komt er veel op kinderen af. Sommige kinderen raken hierdoor uit balans en/ of ervaren ‘problemen’. Een Helend Kindercoach geeft kinderen ‘tools’ voor het leven mee om in hun kracht te blijven staan, in verbinding met zichzelf en hun omgeving en daarbij hun hart volgend.

Zelfhelend vermogen

Een Helend Kindercoach kan regulerend werken en kinderen ondersteunen in hun algehele ontwikkeling.

Het kind wordt in zijn totaliteit benaderd en bevestigd in zijn natuurlijk helend vermogen. De werkwijze bevordert op een speelse en kindgerichte wijze hun bewustwording en geeft kinderen op positieve en creatieve wijze inzichten hoe om te gaan met hun uitdagingen, zoals hoog sensitiviteit, verminderd zelfvertrouwen, pestgedrag, echtscheiding, rouwverwerking.

Kinderen beschikken over de unieke gave om vanuit speelsheid op natuurlijke wijze oefeningen en technieken op te nemen en hierdoor direct te kunnen integreren wat voor hen passend voelt.

Door oefeningen en technieken aan te vullen met helende verhalen die zijn afgestemd op de situatie of hulpvraag van het kind kan de natuurlijke opname worden bekrachtigd. Zo kan het kind op diep niveau ontdekken en ervaren waar zijn/haar kracht en talent ligt en welke ‘tools’ passend zijn voor zijn/haar situatie. Doorgaans betekent het in de praktijk dat kinderen en hun ouders na een kortdurend traject van coaching weer ‘zelf’ verder kunnen en dat zij hetgeen zij hebben ervaren en geleerd mee kunnen nemen in hun dagelijkse leven.

Holistisch mensbeeld

Als Helend Kindcoach ben je in staat om kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar individueel te begeleiden naar eigen kracht en geluk. Als Helend Kindcoach ben je in staat om het kind vanuit een totaliteit te zien, de taal van het kind te leren en te beoordelen welke ingang het beste aansluit bij het unieke kind.

Je leert om jezelf als instrument in te zetten binnen de coaching en tevens te werken met technieken die aansluiten bij het holistische mensbeeld. Zoals o.a. kunstzinnige werkvormen, therapeutisch spel, werkvormen vanuit mindfulness en heartfulness, (therapeutische) kinderyoga, systeemgerichte werkvormen en het werken met therapeutische verhalen en metaforen. Je leert om een uniek en op maat gericht coachingstraject op te zetten waarbinnen de mogelijkheden en wensen van het kind leidend zijn. Binnenin de coaching ontdekt het kind manieren om klachten te reguleren zodat het kind zich gezond en gelukkig verder kan ontwikkelen.